ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA 2a CURSA DELS DONANTS DE SANG DE CATALUNYA

El passat diumenge, més de 500 persones participaren a la 2a Cursa [Donem Sang] de Bellpuig “La Cursa dels Donants de Sang de Catalunya”, que tenia com a lloc de sortida i arribada el Circuit de Motocròs de Catalunya de Montperler.

Com en l’edició anterior, la cursa oferia als corredors dos itineraris a triar de 5 i 10 km puntuables a la Lliga de ponent, i per als no corredors una caminada popular amb les mateixes distàncies.

A més també hi havia curses per a nens i nenes. Les curses es desenvolupaven majoritàriament per camins del terme municipal de Bellpuig i Preixana. Aquest any però, com a novetat, el recorregut passava per dins les poblacions de Preixana i Bellpuig.

Per incentivar la participació, tots els participants rebien un lot d’obsequis d’empreses col·laborares i marxandatge de la Federació Catalana de Donants de Sang i entraven a participar a un sorteig de regals. Entre aquests regals hi havia vals per 2 persones d’una nit d’hotel en un balneari.

També durant tot el matí, a les instal·lacions del circuit hi havia activitats infantils per als nens i nenes gentilesa de la Federació Catalana de Donants de Sang, el Banc de Sang i Teixits, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Bellpuig.

A les 12 hores del migdia al circuit de motocròs ha tingut lloc el lliurament de trofeus als guanyadors de les diferents categories que es disputaven i que ha comptat amb la presència del Sr. Joan Segura, representant territorial de l’esport a Lleida de la Generalitat de Catalunya; el Sr. Eloi Bergós, Diputat provincial de la Diputació de Lleida; el Sr. Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig i president del Consell Comarcal de l’Urgell; la Sra. Anna Quesada, regidora d’esports de l’Ajuntament de Bellpuig; els Srs. Joana Nieto i Albert Torra coordinadors de la Federació de Donants de Sang de Lleida, la Sra. Mª Àngels Cuñat, directora de l’Escola Mare de Déu del Carme de Bellpuig i representants de l’AMPA i organitzadors de la cursa.

La Cursa [Donem Sang] “La Cursa dels Donants de Sang de Catalunya”, és l’única cursa de Catalunya dedicada íntegrament als Donants de Sang, on l’esport i el voluntariat es combinen en una jornada cívica i altruista.

La 2a edició de la cursa l’organitzen l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell i l’AMPA de l’escola Vedruna de Bellpuig; amb l’objectiu de potenciar, donar visibilitat i promoure el projecte que representa la Federació Catalana de Donants de Sang, combinant salut, esport, voluntariat i solidaritat.

En total, més de 70 voluntaris han treballat durant els dies previs i especialment durant aquest cap de setmana en l’organització de la cursa, que un cop finalitzada els organitzadors han considerat un èxit en vista de l’augment de participació respecte l’edició l’anterior d’un 20% i l’assistència de més d’una 80a de clubs d’atletisme vinguts majoritàriament de Catalunya i d’algunes regions d’Espanya.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem felicitar als organitzadors, com també a totes i tots els participants i col·laboradors de la mateixa, per fer d'aquesta 2a edició una gran festa cívica plena d'il·lusió i optimisme.

** Font: Ajuntament de Bellpuig

Resultats de les curses:
Al web d’ITER5: www.iter5.cat

Web de la Cursa: www.donemsang.org
(hi podreu trobar tota la informació de la Cursa; memòria, col·laboradors, itineraris, enllaços, etc.).

** Enllaç a la notícia (vídeo) de: TÀRREGA TV

Comparteix