CONSOLIDEM LA FESTA DE L'ESPORT I LA DONACIÓ DE SANG, GRÀCIES A L'ÈXIT DE LA 3a CURSA DELS DONANTS DE SANG DE CATALUNYA

El passat diumenge, més de 500 persones participaren a la 3a Cursa [Donem Sang] de Bellpuig “La Cursa dels Donants de Sang de Catalunya”, que enguany -com a novetat- ha comptat amb 2 llocs de sortida diferents (el Circuit de Motocròs de Catalunya de Montperler -10km- i el Parc del Convent de St. Bartomeu de Bellpuig -5km-).

Com en l’edició anterior, la cursa oferia als corredors dos itineraris a triar de 5 i 10 km puntuables a la Lliga de ponent, i per als no corredors una caminada popular amb les mateixes distàncies. A més també hi havia curses per als infants.

Les curses es desenvolupaven majoritàriament per camins del terme municipal de Bellpuig i Preixana. Aquest any però, el recorregut també passava per dins les poblacions de Preixana i Bellpuig.

Per incentivar la participació, tots els participants rebien un lot d’obsequis d’empreses col·laborares i marxandatge de la Federació Catalana de Donants de Sang i entraven a participar a un sorteig de regals.

També durant tot el matí, a les instal·lacions del circuit hi havien activitats infantils per als nens i nenes gentilesa de la Federació Catalana de Donants de Sang, el Banc de Sang i Teixits, el Consorci del Motocròs, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Urgell, l’Ajuntament de Bellpuig i l'Ajuntament de Preixana.

A les 12 hores del migdia, al Circuit de Motocròs, es lliuraren els trofeus als guanyadors de les diferents categories, comptant amb la presència del Sr. Marc Ibars, president de la Federació Catalana de Donants de Sang, la Sra. Anna Quesada, regidora d’esports de l’Ajuntament de Bellpuig; els Srs. Joana Nieto i Albert Torra coordinadors de la Federació Catalana de Donants de Sang - Comarques de Lleida, la Sra. Montse Boleda, directora de l’Escola Vedruna de Bellpuig i representants de l’AMPA i organitzadors de la cursa.

La Cursa [Donem Sang] “La Cursa dels Donants de Sang de Catalunya”, és l’única cursa de Catalunya dedicada íntegrament als Donants de Sang, on l’esport i el voluntariat es combinen en una jornada cívica i altruista.

La 3a edició de la cursa l’organitzen l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell i l’AMPA de l’escola Vedruna de Bellpuig; amb l’objectiu de potenciar, donar visibilitat i promoure el projecte que representa la Federació Catalana de Donants de Sang, combinant salut, esport, voluntariat i solidaritat.

En total, més de 80 voluntaris han treballat durant els dies previs i especialment durant aquest cap de setmana en l’organització de la cursa, que un cop finalitzada els organitzadors han considerat un èxit en vista de la consolidació participativa respecte de l’edició l’anterior i l’assistència de més d’una 80a de clubs d’atletisme vinguts majoritàriament de Catalunya i d’algunes regions de la franja.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem felicitar als organitzadors, com també a totes i tots els participants i col·laboradors de la mateixa, per fer d'aquesta 3a edició una gran festa cívica plena d'il·lusió i optimisme.

** Font: Ajuntament de Bellpuig

** Col·laboradors: ENLLAÇ

Resultats de les curses:
Al web d’ITER5: www.iter5.cat

Web de la Cursa: www.donemsang.org
(hi podreu trobar tota la informació de la Cursa; memòria, col·laboradors, itineraris, enllaços, etc.).

Comparteix