GOTA A GOTA... COMPARTIM LA VIDA!

El passat dissabte, 24 de novembre, celebràrem la 2a Escola de Formació de la Federació Catalana de Donants de Sang, a la Universitat de Vic.

El Campus Miramarges fou el centre neuràlgic d'aquesta nova edició -que congregà més d'un centenar de delegades i delegats d'Associacions de Donants de Sang vingudes de més de 60 municipis d'arreu de Catalunya- les quals participaren en 3 tallers teòrico-pràctics:

(A) - Plasma. Què ens cal saber? Som conscients de la necessitat d’aquest component? Quin paper hi juguem els delegats i delegades de les Associacions de Donants de Sang?
* Amb el Dr. Jordi Vila, metge del BST Girona.

(B) - Anem a l’Escola. Primers passos per acostar-se i iniciar el contacte amb qualsevol institució educativa.
* Enguany parlàrem de les “Gotes Viatgeres”, amb la Dra. Tony Castillo (autora del projecte i doctora en Humanitats UdL), la Sra. Josefina Esteve (mestra i secretària de l’ADS Urgell) i el Sr. Albert Torra (especialista en Control de Gestió UdL i vicepresident de la FCDS).

(C) - Com ens Organitzem? Interacció i creació de sinergies entre l’Associació de Donants i la Federació.
* Amb la Sra. Joana Nieto (assistent de direcció i responsable de Comunicació FCDS) i la Sra. Dolors Vendrell (secretària de la FCDS).

La cloenda de l'escola comptà amb l'assistència de l'exconsellera de Salut i directora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials UVIC-UCC, M. Hble. Sra. Marina Geli, que desgranà informació d'actualitat relacionada amb la donació de sang i la salut, encoratjant-nos també a seguir amb la tasca cívica i pedagògica que transmetem -dia a dia- totes i tots els donants de sang.

Posteriorment, un cop recollides les Valoracions finals i realitzada l'entrega de Diplomes, ens reunírem al restaurant Zèfir tot celebrant un dinar de germanor.

Per acabar la diada, l'Ajuntament de Vic posà al nostre servei 3 guies professionals, que ens oferiren una exhaustiva i agradable visita guiada pel centre històric de la ciutat i per la Catedral de Sant Pere.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem donar les gràcies a la Sra. Roser Silva, de l'oficina de Gestió Cultural - UHUB (UVic), a la Sra. Montse Simon, directora UHUB - Servei a la Comunitat Universitària (UVic), als membres de l'Associació de Donants de Sang d'Osona i a l'Ajuntament de Vic, per la seva predisposició i entrega incondicional.

D'igual manera, volem reconèixer ben sincerament l'esforç i la dedicació dels responsables dels tallers, en especial a la Dra. Toñy Castillo i al Dr. Jordi Vila, que accediren de bon grat a compartir coneixements i experiències amb nosaltres.

L’entusiasme és la mare de l’esforç, sense ell mai es pot aconseguir res gran.

R. W. Emerson

* Enllaç: Programa de l'Escola
* Recull Fotogràfic: Guiu Tubella - Fotografia

Comparteix