L'ASSOCIACIÓ DE DONANTS DE SANG D'OSONA CEDEIX LA CUSTÒDIA DEL CAPGRÒS DE L'ESTUDIANT, A LA UNIVERSITAT DE VIC

L'ASSOCIACIÓ DE DONANTS DE SANG D'OSONA CEDEIX LA CUSTÒDIA DEL CAPGRÒS DE L'ESTUDIANT, A LA UNIVERSITAT DE VIC

L’Associació de Donants de Sang d'Osona i la UVic-UCC han signat un acord per cedir la custòdia del capgròs de l'Estudiant de Vic a la Universitat.

La signatura s'ha dut a terme el dimecres 15 de novembre en el marc de la 6a Marató de Sang de la UVic, que es desenvolupà durant tot el dia als Campus de Miramarges i Torre dels Frares. L'acte va coincidir amb la celebració de la sisena Marató de Donants de Sang a la UVic, que comptà amb la presència i el recolzament de l'exconsellera de Salut, l'Hble. Sra. Marina Geli i Fàbrega.

Amb aquest acord es diposita a la UVic la figura folklòrica del capgròs de l'Estudiant de Vic, juntament amb el seu vestit i el seu llibre, que la Diputació de Barcelona va finançar a l'Associació de Donants de Sang d'Osona durant la celebració del Dia Mundial dels Donants de Sang que el passat 14 de juny es va celebrar al Teatre Atlàntida de Vic.

Ara, el capgròs el custodiarà la Universitat, que es compromet a conservar-lo i donar-lo a conèixer. La figura estarà sempre a disposició de l'Associació de Donants de Sang d'Osona i de l'Associació Municipal de Vic de Geganters i Grallers, per a esdeveniments i celebracions.

L'acord l'han signat el director general de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró, el president de l'Associació de Donants de Sang d'Osona, Ricard Pla, i la secretària de l'Associació, M. Cinta Orra.

* Font: UVIC

  • imatge 1
  • imatge 2
  • imatge 3
  • imatge 4
  • imatge 5
  • imatge 6
Comparteix