MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL)

MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL)

El passat divendres, a les 20h, el Jardí de la Muralla d'Anglesola fou protagonista de la presentació del Monument als Donants de Sang del municipi urgellenc.

En una plaça totalment renovada que se situa al bell mig de la població, l'alcaldessa Sra. Carme Miró Solé s'encarregà de donar la benvinguda a totes i tots els assistents, explicant-los les millores que l'Ajuntament ha dut a terme en aquesta zona del municipi. Posteriorment, agraí als membres de l'Associació de Donants de Sang de l'Urgell la iniciativa d'haver sol·licitat al Consistori Local la realització d'aquest reconeixement -a totes les donants de sang d'Anglesola-.

El vicepresident de la Federació Catalana de Donants de Sang i president de l'Associació de Donants de Sang de l'Urgell, Sr. Albert Torra Cabello, exposà els motius pels quals és tan important que es reconegui l'esforç i la generositat que mostren totes i tots els donants de sang, salvant vides de manera constant. També feu un petit incís en la necessitat d'anar a donar sang, també aquest estiu, quan les reserves del Banc de Sang i Teixits disminueixen entre un 25% - 30%.

Després de donar les gràcies a totes les delegades de l'Associació de l'Urgell que han impulsat monuments de donants als seus municipis, el president de l'Associació els atorgà un collage acrílic original a cadascuna, realitzat per la presidenta del Cercle de Belles Arts de Lleida, Sra. Divina Drudis Solé, la qual també ha realitzat el quadre-portada de la Revista [Donem Sang] d'enguany -que ben aviat veurà la llum-.

La vicepresidenta de l'Associació de Donants de Sang de l'Urgell, Sra. Angeleta Orpella Gra, de la mà de la Sra. Esperança Castellà Valls (delegada d'Anglesola), dedicà unes boniques i emocionades paraules a les més de 200 persones que es congregaren a la plaça, tot demanant-los que segueixin essent solidàries i implicades com fins ara, en totes les facetes que els il·lusionin i motivin. També donà les gràcies a la Sra. Mercè Rocabert Oller, veterana delegada de l'Associació, pels molts anys que compartiren juntes promovent la donació de sang a Anglesola.

Per acabar, comptàrem amb l'assistència del Sr. Postu, l'administrador dels comptes de Postureig Lleida, que sota l'anonimat que li proporcionen el seu barret, l'antifaç d'Spiderman i les característiques ulleres grogues, és capaç d'aconseguir visibilitat i recursos per a moltíssimes entitats socials de les comarques de Lleida.

Finalitzàrem la inauguració a la plaça de la Pau, amb un sopar de germanor que congregà més de 250 persones, anglesolines i vingudes d'arreu de la comarca urgellenca.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem donar les gràcies a les moltes persones que han fet possible aquest Monument, com també al 1r Tinent d'alcalde, regidor d'obres, urbanisme i serveis d'Anglesola, Sr. Enric Valls Casteràs, per haver ideat i dut a terme aquesta obra; el "Banc de Sang" d'Anglesola.

 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 1
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 2
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 3
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 4
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 5
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 6
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 7
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 8
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 8
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 9
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 10
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 11
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 12
 • MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLESOLA (URGELL) imatge 13
Comparteix