PARTICIPEM AL "POSA'T LA GORRA" DE LLEIDA!

El passat diumenge, la Seu Vella de Lleida acollí la sisena edició de la festa Posa’t la Gorra pels infants i adolescents amb càncer. Organitzada per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc), la festa fou una gran jornada de solidaritat, diversió i emocions.

Gairebé 6.000 persones gaudiren d’un matí ple d’espectacles i tallers, com el de pintacares, el d’escacs gegants i el de dibuix. Els Castellers de Lleida també van col·laborar en la diada i van oferir una gran actuació al públic.

Enguany, el tema central de la festa era la música i el lema escollit "La música dels Xuclis ens dona color!"

Els assistents van poder gaudir de la música dels Embatukats de Seròs, la Coral Infantil Shalom, el Club Banyetes, Aquafonia, Shaqua Famílies en Moviment i Gil Ratataplam.

Personatges com el Marraquet Bomber, Plusi, Mickey, Donald, Owly i els Xuclis Família van animar en tot moment les diferents actuacions fins arribar a la lectura del Manifest d’Afanoc.

Posteriorment, la cantant lleidatana Lorena Gómez, va actuar davant dels centenars de persones que omplien el Baluard de la Reina, una de les esplanades posteriors de l’edifici de la Seu.

Al marge de la part lúdica, diversos joves que han tingut càncer feren públic el seu testimoni i demanaren més educació a les escoles sobre com tractar els companys que pateixen aquesta malaltia, alhora que constataren la insuficient difusió per part dels mitjans de comunicació. Per la seva part, la presidenta d’Afanoc, Sra. Maite Montañés, recordà que cada any es detecten uns 20 casos de càncer infantil, per la qual cosa sol·licita recursos per ajudar les famílies, que s’han de desplaçar a Barcelona mentre dura el tractament.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang estem molt orgullosos d’haver participat en l’edició d’enguany, perquè foren milers les persones que s’acostaren al nostre estand, no només a pintar els dibuixos de la Geganta de la Sang o de les Gotes Viatgeres, sinó a transmetre’ns i explicar-nos experiències pròpies (també de familiars propers) en les quals intervenia la donació de sang en el procés de curació d’aquesta malaltia.

Gràcies a les delegades de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell, omplírem la Seu Vella de globus vermells de la Federació, en senyal d’agermanament amb AFANOC Lleida; entitat amb qui col·laborem, gràcies a la creació -fa uns mesos- de COCEMFE Lleida.

Foren centenars i centenars de persones les que, durant tot el matí, s’acostaren a la Geganta Angeleta per intentar fer-s’hi una fotografia (a poder ser al costat de la vicepresidenta de l’ADS Urgell, Sra. Angeleta Orpella Gra, la vertadera Geganta de la Sang).

En aquesta ocasió, gràcies a una delegada de l’ADS Urgell, la Sra. Maria Dolors Balasch, de La Fuliola, la Geganta de la Sang dugué una gorra “gegant” elaborada expressament pel Posa’t la Gorra.

Aquesta fou una jornada que mostra els valors més humans de la societat, plena de generositat i ganes d’ajudar als altres. Fent xarxa i fent visibles els objectius d’entitats diverses, sovint amb objectius més comuns dels que imaginem, és com creixem plegats i conreem un futur millor... sobretot per aquells qui més ho necessiten.

* Enllaços diaris: SEGRE - LA MANYANA

Comparteix