PLA DE SUPORT AL TERCER SECTOR SOCIAL

PLA DE SUPORT AL TERCER SECTOR SOCIAL

El Govern català i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa més de 3.000 entitats socials, han signat el III Pla de Suport al Tercer Sector Social.

L’acte de signatura del Pla va celebrar-se al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

També hi han estat presents, per part del Govern, la consellera de la Presidència, Neus Munté i alts càrrecs de tots els Departaments de la Generalitat que hauran de dur a terme les mesures previstes en el Pla.

Per part de la Taula del Tercer Sector, hi ha assistit el seu president, Oriol Illa, i els presidents i presidentes de les 35 federacions d’entitats membres de la institució, inclosa la Federació Catalana de Donants de Sang, i també una àmplia representació de les entitats socials que agrupa.

El Pla presentat inclou 32 mesures per enfortir el paper de les entitats socials en la sortida de la crisi. Les entitats socials de la Taula del Tercer Sector Social atenem a 1,5 milions de persones, compten amb 85.000 treballadors, 348.000 voluntaris, 559.000 socis i 563.000 donants. Representen 1,4% del PIB.

Aquest III Pla de Suport compta amb 6 àmbits que han de contribuir a la millora i l'enfortiment de les entitats i a l’impuls de mesures d’interès públic per al tercer sector social. En el III Pla de Suport s’estableix el compromís d’ambdues parts de treballar en l’impuls conjunt de la millora global del sistema de benestar i de protecció social de Catalunya.

Font: Xarxanet.org

    • imatge 1
Comparteix