INAUGURACIÓ DEL MURAL SOLIDARI DE BLANES (LA SELVA)

INAUGURACIÓ DEL MURAL SOLIDARI DE BLANES (LA SELVA)

El passat dissabte la ciutat de Blanes pogué inaugurar finalment un projecte que feia prop de tres dècades que es volia fer realitat: un reconeixement en forma de creació artística per homenatjar totes les persones que són donants de sang.

En la majoria de poblacions s’opta per fer una escultura, però a Blanes s'ha decidit fer-ho de manera diferent i participativa. - S’ha elaborat un mural solidari carregat de significat, un reconeixement visual a moltes persones anònimes que contribueixen a salvar vides amb el seu gest, donar sang, sense esperar res a canvi.

El conjunt artístic s’esculpí directament sobre l’indret on es va triar instal·lar-lo: una de les façanes de la Biblioteca Comarcal, on s’hi fan periòdicament les donacions de sang, llevat dels anys de la pandèmia.

L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el president de la Federació Catalana de Donants de Sang i vice-president de l’Associació de Donants de Sang-Girona, Marc Ibars. També han participat regidors i regidores del consistori, així com representants de les diferents institucions i entitats implicades.

Seguint la filosofia que va impulsar la creació d’aquest mural solidari com a senzill i eloqüent homenatge, l’acte inaugural fou també molt espartà. La tinenta d’alcalde de Salut Pública, Marina Vall·llosada, s’encarregà de donar la benvinguda a tothom, cedint la paraula a la creadora de l’obra, l’artista blanenca Sònia Luna, qui explicà el seu significat.

Després es feren els parlaments oficials, encetats per la delegada de Blanes i responsable de la comarca de La Selva de l’Associació de Donants de Sang-Girona, Ma Rosa Grau, seguida pel president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars. Per últim, l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, feu la cloenda de l’acte, agraint en especial la tasca que des de fa tants anys duen a terme a Blanes l’Associació de Donants de Sang i el Banc de Sang i Teixits de Girona, representat pel seu cap de centre, Alfred Mingo.

Abans del parlament final de l’alcalde, el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars, agraí explícitament la tasca de l’Ajuntament de Blanes i de la creadora de l’obra. - Ibars lliurà a Àngel Canosa i Sònia Luna la característica escultura amb les tres gotes de sang que simbolitzen les tres vides que es beneficien amb una sola donació.

Un cop acabats els parlaments oficials, acollits a la Sala d’Actes Roberto Bolaño, l’acte continuà a l’exterior de la Biblioteca Comarcal, just davant del conjunt escultòric (tapat especialment per l'ocasió). - Posteriorment, els i les principals protagonistes de l’acte d’avui s’encarregaren de sumar esforços i ajudar a descobrir plegats la placa, on es pot llegir el text: “Blanes, en agraïment a totes i tots els donants de sang”.

L’acte inaugural també comptà amb dues intervencions musicals a càrrec del cantautor blanenc Bru Gallart, qui interpretà dos temes de creació pròpia: Amor Clandestí i Qui Ets?

Pel que fa a la trentena de paraules esculpides a la façana -tant en català com en castellà, i inclús frases breus acompanyades de símbols i mots en anglès- són les següents: vida, amor, salut, pupa, bonic :), life, ajuda, acció social, compartir salut, bondat + solidaritat, esperança, gratitud, empatia, ajudar, altruísmo !, humanitat, possibilitat, compartir, generós, necesario, renovació, VIDA i AMOR.

 

* Font:  Ajuntament de Blanes
  • INAUGURACIÓ DEL MURAL SOLIDARI DE BLANES (LA SELVA)
  • INAUGURACIÓ DEL MURAL SOLIDARI DE BLANES (LA SELVA)
  • INAUGURACIÓ DEL MURAL SOLIDARI DE BLANES (LA SELVA)
  • INAUGURACIÓ DEL MURAL SOLIDARI DE BLANES (LA SELVA)
  • INAUGURACIÓ DEL MURAL SOLIDARI DE BLANES (LA SELVA)
  • INAUGURACIÓ DEL MURAL SOLIDARI DE BLANES (LA SELVA)
Comparteix