Junta Directiva de la Federació a Figueres

JUNTA DIRECTIVA DE LA FEDERACIÓ A L'ALT EMPORDÀ

El passat dissabte, dia 26 d'octubre, la Junta Directiva de la Federació Catalana de Donants de Sang celebrà la seva assemblea anual itinerant.

Una vegada a l'any, per tal de descentralitzar les reunions de la seu social (Barcelona), es designa a un membre de la Junta perquè organitzi la trobada i faci d'amfitrió del territori que visitem.

Enguany, el Sr. Enric Quer, tresorer de la Federació i delegat de l'Associació de Donants de Sang de Girona, juntament amb la seva esposa, Sra. Montserrat Barnadas, han estat els encarregats de mostrar-nos aquesta terra tan meravellosa, plena de cultura i història, que és l'Alt Empordà.

La part principal de l'assemblea es dugué a terme al Palau de l'Abat, del Monestir de Sant Pere de Rodes, un dels testimonis més arquitectònicament sofisticats de l'art romànic català (s. X).

Es tractaren temes organitzatius i d'abast immediat, però també qüestions i projectes a llarg termini.

Un dels punts importants a comentar fou la necessitat de promoure el gran patrimoni artístic que la Federació Catalana de Donants de Sang ha anat generant amb el pas dels anys, gràcies a la inauguració de centenars d'obres escultòriques dedicades a Homenatjar als Donants de Sang ubicades en infinitat de municipis d'arreu del país.

En aquest sentit, cal que posem en valor que la Federació Catalana de Donants de Sang és l'entitat social catalana que més promou l'art escultòric a Catalunya, i per aquest motiu crearem un arxiu amb la catalogació de totes les obres "Homenatge als Donants de Sang" inaugurades fins al moment, perquè tothom pugui veure l'abast d'aquesta gran xarxa monumental.

* Des d'aquestes línies volem agrair la dedicació de la Sra. Montserrat i del Sr. Enric, en la minuciosa preparació de la Jornada i les visites que es realitzaren, arreu de la comarca.

    • Junta Directiva de la Federació a Figueres
    • Junta Directiva de la Federació a Figueres
    • Junta Directiva de la Federació a Figueres
    • Junta Directiva de la Federació a Figueres
    • Junta Directiva de la Federació a Figueres
Comparteix