** LA GEGANTA DE LA SANG **

geganta de la sang durant el seu bateig

Hi havia una vegada… una bona senyora que, com tu i com jo, amb la seva solidaritat i la ferma voluntat d’ajudar als altres: Salvà Vides!

Aquesta és una iniciativa sorgida de l'Associació de Donants de Sang de l’Urgell, el motiu de la qual ha estat homenatjar a les persones que donen sang de manera altruista i voluntària; finançada per la Diputació de Lleida i la Federació Catalana de Donants de Sang, i realitzada pel taller constructor de Gegants "Ventura & Hosta".

Per argumentar-ne la creació, va realitzar-se un petit Conte que explica la història de la Geganta "Angeleta"; una senyora de la comarca de l'Urgell que, donant sang i promovent la donació, ha ajudat a millorar la salut de moltes persones.

La Geganta de la Sang està custodiada per la Fal·lera Gegantera de Tàrrega i pot visitar-se a la Pl. de les Nacions Sense Estat del mateix municipi (o bé veure-la a través de la vitrina que dóna al carrer); en companyia dels altres Gegants i Capgrossos de la capital urgellenca.

*
A dia d’avui, hem superat les 13.000 còpies del Conte (en paper); les quals distribuïm per escoles, biblioteques, centres de lleure, etc., quan anem a explicar les tasques que realitzen les Associacions de Donants de Sang d’arreu de Catalunya.

Amb la col·laboració desinteressada de Ràdio Trinitat Vella (actualment, RÀDIO TRINIJOVE), l'actriu Mercè Sampietro i l'actor Lluís Soler, han posat veu al Conte. Podeu escoltar-lo als següents enllaços:

** Descarrega't la veu femenina: MERCÈ SAMPIETRO
** Descarrega't la veu masculina: LLUÍS SOLER

** Descarrega't el Conte (en PDF): CONTE - "LA GEGANTA DE LA SANG"

Comparteix