1a Fira "Blood Mountain"

1a Fira "Blood Mountain"

 

El passat diumenge 12 de desembre i amb un dia esplèndid, vam fer la primera edició de la Fira Blood Mountain a Bescanó (Gironès).

Les entitats de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, la Colla Excursionista "L'Isard" de Bescanó, la comissió "Fira de l'Embotit" i l'Associació de Donants de Sang de Girona van organitzar l'esdeveniment, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bescanó.

A la presentació de l'acte hi assistiren el president de l'ASD Girona, Jordi Segura, el vicepresident 3r de la FEEC, Joan Huertos, el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars, la senyora Anna Caula i Paretas, Secretaria d'Esport i Activitat Física de la Generalitat de Catalunya i l'alcalde de Bescanó el Sr. Xavier Vinyoles.

Empreses com Embotits La selva, Aigües de Viladrau, Xocolates Torras, Iogurts La Fageda i els Supermercats Novavenda, van posar el seu granet de sorra contribuint en ajudar-nos a agafar forces per passar tot un dia de xerrades molt interessants com les de Meritxell Casacuberta, Promotora del BST a Girona, que ens parlà de "Com fer una farmaciola de muntanya".

La Dra. Núria Masnou, coordinadora de trasplantaments del Hospital Josep Trueta, exposà la seva xerrada de la mà de Marta Gubau, receptora de cor. L'àrea inclusiva de la FEEC parlà de molts mètodes poder gaudir de la muntanya, fins i tot per a les persones amb discapacitat. "Què cal fer en cas d'accident en plena muntanya?", xerrades del GRAE i dels Agents Rurals. Presentació de "Vida", pels alumnes de l'institut La Miquela, Xerrada de la Cristina Borràs sobre marxa nòrdica, el recentment nomenat "Creu de Sant Jordi", Ernest Costa i Savoia, amb més de 400.000 fotografies de paratges naturals, a més de llibres, articles i programes de TV. L'Ester Franch, una corredora de muntanya, ens explicà la seva trajectòria, i en Ferran Latorre, el primer català en ascendir als 14" 8000", acabà les exposicions traslladant-nos la seva enorme experiència.

Bombers i Agents Rurals també van participar-hi. Fins i tot es va col·locar un rocòdrom, supervisat per monitors experts, que va encantar als més petits!

Vam poder gaudir d'una xocolata boníssima, amb la satisfacció d'haver assolit gairebé 100 donacions (de les quals 12 foren nous donants).

En definitiva una primera edició que volem esdevingui un referent! Unir esport i solidaritat és quelcom que cal potenciar! Per donar sang necessitem persones sanes... i solidàries!

A més, vàrem poder comptar amb la presència de representants d'Associacions de Donants de Sang de les Terres de l'Ebre, de Barcelona i del Vallès Oriental, que van prendre nota de l'organització, per a futures edicions.

Per acabar, volem transmetre els nostre més sincer agraïment als voluntaris de totes les entitats col·laboradores, que han estat preparant l'esdeveniment des de fa força mesos, amb molt de treball, il·lusió i voluntarietat. - I també fer una especial menció a l’equip de Protecció Civil, per haver-nos donat cobertura durant tota la jornada.

* Font:  Associació de Donants de Sang de Girona
  • 1a Fira "Blood Mountain"
  • 1a Fira "Blood Mountain"
  • 1a Fira "Blood Mountain"
  • 1a Fira "Blood Mountain"
  • 1a Fira "Blood Mountain"
  • 1a Fira "Blood Mountain"
  • 1a Fira "Blood Mountain"
  • 1a Fira "Blood Mountain"
  • 1a Fira "Blood Mountain"
Comparte