Primera Junta Directiva de la Federació a través de Videoconferència

Primera Junta Directiva de la Federació a través de Videoconferència

El passat dissabte, dia 25 d'abril, celebràrem la 1a Junta Directiva Ordinària de la Federació Catalana de Donants de Sang a través de Videoconferència.

Havent realitzat les proves pertinents per tal d'evitar interrupcions i problemes tècnics durant la reunió "en línia", vàrem constatar que les eines TIC també són un mitjà de comunicació i interacció a seguir utilitzant -en un futur immediat- per tal de restablir la manca de contacte social entre entitats i organitzacions, siguin de l'àmbit que siguin, provocat per la crisi de la COVID-19.

Seguint l'ordre del dia, els aspectes que es parlaren i debateren foren els següents:

- Lectura i aprovació de l'acta anterior.

- Informe de presidència.

- Informe de Secretaria.

- Informe de Tresoreria.

- Altres temes sobrevinguts (Dia Mundial del Donant de Sang, Escola Formativa de la Federació Catalana de Donants de Sang, Noves Tecnologies i reptes de futur, entre d'altres).

- Torn obert de paraules.

Durant les dues hores i mitja de Junta "en línia", totes i tots els membres comentaren abastament la nova situació provocada pel Coronavirus i la necessitat imperiosa de modificar l'agenda programàtica anual de la Federació, per tal d'adaptar-nos als canvis substancials que els nous escenaris de la COVID-19 ens obliguen a reinventar.

Les mesures més urgents que es prengueren foren:

- Suspensió de la celebració presencial del Dia Mundial del Donant de Sang (14 de Juny de 2020), tal i com l'havíem anat commemorant ininterrompudament, fins a la data.

- Proposta d'una alternativa d'agraïment als donants de sang "Activitat Virtual", durant la setmana prèvia al Dia Mundial del Donant de Sang.

- Suspensió, sine die, de la celebració de la 3a Escola de Formació de la Federació Catalana de Donants de Sang, a l'espera d'informació i noves mesures d'actuació en relació a les trobades i reunions multitudinàries.

- La necessitat i la urgència de traslladar, a totes i cadascuna de les Associacions de Donants de Sang de Catalunya, el ferm compromís que han d'adquirir per tal de fomentar l'ús de les noves tecnologies en la seva activitat quotidiana (reunions, activitats diverses, actualització de dades/documentació, propostes d'iniciatives internes, difusió d'informació, etc.). Els temps que ens toca viure han accelerat la digitalització i la variabilitat constant de les eines i els processos comunicatius a implementar (tant a nivell local, comarcal, provincial i nacional), i és per això que en la darrera Junta Directiva vàrem acordar potenciar l'enfortiment de la formació i l'obtenció de coneixements i aptituds (sobretot per part de les delegades i delegats de les Associacions Comarcals) relacionades amb les xarxes socials i la integració gradual a l'educació digital, en favor d'una millor promoció i repercussió de les activitats i projectes de cadascuna de les Associacions de Donants de Sang d'arreu del territori.

Nous reptes, nous camins i noves possibilitats, que ens duen a la cruïlla del discerniment i del raciocini, entre l'aposta per les noves formes d'interaccionar amb la població (TIC o NTIC) o bé la continuïtat de les postures d'acció tradicionals.

En conclusió, i per unanimitat, els membres de la Junta hem decidit que la millor opció és una actuació mixta d'integració, posant en valor l'experiència i l'aprenentatge vital de moltes i molts delegats veterans, que amb els anys han aportat incondicional i incansablement el seu esforç i la seva vàlua en favor de la promoció i la difusió de la donació de sang, alhora que s'apostarà pels canvis progressius i escalonats en el perfeccionament i l'avenç de l'alfabetització digital de delegades i delegats.

#TotAniràBé  #SumemPerLaSang  #EmQuedoAcasa

Comparte