Mesures de Desconfinament - Comunicat Federació Catalana de Donants de Sang

Comunicat de la Federació Catalana de Donants de Sang

Benvolguts i Benvolgudes,

Com sabeu, des de la Federació, des del Banc de Sang i també des de les autoritats sanitàries, durant l’alarma ocasionada per la Covid-19, els delegats i delegades que normalment van a les extraccions, se’ls va recomanar no anar-hi físicament i fer tota la feina per mitjans telemàtics i xarxes socials. Als més grans de seixanta-cinc anys, se’ls va aconsellar que de cap manera fessin presència física als llocs de donació.

Ara, gràcies a la situació actual de la pandèmia, ja podem començar a recuperar la normalitat, tot seguint les instruccions que des dels estaments sanitaris i des del Banc de Sang i Teixits se’ns van donant.

Hem de continuar complint les mesures de desconfinament avançant cap a la nova normalització. És per aquest motiu que proposem iniciar progressivament la incorporació de les delegades i delegats majors de seixanta-cinc anys a les tasques habituals, tenint en compte que no pertanyin als grups de risc d’aquesta pandèmia, com poden ser: malaltia hepàtica, renal, cardiovascular, pulmonar crònica, diabetis, hipertensió, immunodeficiència, càncer, etc.

Els delegats i delegades més grans de seixanta-cinc anys han de ser prudents en l’activació de la seva tasca, tenint sempre presents les mesures de protecció (rebran informació sovint) i seguint les instruccions del Departament de Treball sobre les persones voluntàries. Caldrà valorar-ne els riscos i adaptar les mesures de mobilitat.

Demanem als delegats i delegades majors de seixanta-cinc anys que, per tal de minimitzar el risc de contagi, facin la seva feina voluntària en grups reduïts, evitant concentracions de persones i realitzant activitats de caràcter més organitzatiu, tot fomentant i servint-se de les xarxes socials i dels recursos telemàtics.

Com sabeu, fent difusió de l’enllaç del Banc de Sang www.donarsang.gencat.cat/apuntat podem ajudar a omplir les reserves de sang de cada dia als hospitals i a les campanyes que es fan a les diferents localitats de Catalunya. Per tant, podem ajudar a aquesta tasca sense que sigui imprescindible la nostra presència física a les campanyes de donació.

Cal que tingueu molt present que l’activitat de les delegades i delegats s’ha de desenvolupar protegint a totes les persones participants, seguint les directrius relatives als elements de protecció individual: les mesures d’higiene sobre el rentat de mans, posar-se la mascareta, comprovar la temperatura i mantenir el distanciament físic entre un metre i mig i dos metres, per tal de garantir la distància de seguretat.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang volem agrair la col·laboració durant aquest temps tan complicat que ens toca viure a les Associacions, als delegats i delegades, als equips tècnics del Banc de Sang i Teixits i sobretot, als donants de sang per la responsabilitat que han demostrat seguint en tot moment les instruccions fetes pel Banc de Sang i Teixits, per continuar garantint el subministrament de productes sanguinis i encaminar-nos a la nova normalitat que ens depararà aquesta pandèmia.

Rebeu una cordial salutació,

Marc Ibars i Badia, president de la Federació Catalana de Donants de Sang.

Comparte