PROJECTE ANEM A L'ESCOLA

PROJECTE ANEM A L'ESCOLA

Des dels més petits fins als més grans, tots els alumnes poden ser partícips de les explicacions que delegats i delegades de les Associacions de Donants de Sang duen a terme per les Escoles d’arreu de Catalunya.

La nostra tasca principal radica en informar al professorat de la necessitat d'una base -associativa-, en cada municipi i comarca, com la que formem les Associacions de Donants de Sang, per tal d'assolir una bona interrelació entre Entitats Locals, Ajuntaments, Banc de Sang i fonamentalment... ciutadania.

Aquest “petit” projecte de contacte directe ens permet que Alumnes i Professors descobreixin i s’interessin per tot allò que comporta una extracció de sang, suscitant-los infinitat de qüestions -eminentment de caire pràctic i vivencial-; que molt gustosament anem desgranant-los, sempre tenint en compte el nivell d’escolarització dels infants.

Durant les xerrades, en alguns casos utilitzem vídeos il·lustratius sobre la donació de sang, com també el conte dels Superherois o bé el conte de la Geganta de la Sang (a través de l’àudio-vídeo que vàrem presentar durant el passat Dia Mundial del Donant de Sang), entre d’altres materials i recursos.

Cada Associació, d’igual manera que la població del territori al qual pertany, té uns procediments i uns recursos didàctics diferents a l’hora de transmetre l’experiència de donar sang. Tot i així, tenint en compte la diversitat de tècniques i metodologies per acostar-se i arribar a l’alumnat, l’important és el contacte i l’experimentació, la descoberta i la sorpresa que els creem.

En aquest sentit, des de la @FCDSang agraïm enormement l'esforç que les Escoles realitzen habitualment, preparant-nos el terreny i endinsant als alumnes en el món associatiu de la donació, perquè gràcies al professorat atresorem una de les millors maneres de fer pedagogia i difusió de la necessitat de donar sang, entre els més petits.

És inqüestionable el poder i l’oportunitat que ens atorguen unes hores compartint experiències amb els infants. Veure les seves cares, sentir l’admiració envers els professionals del Banc de Sang i Teixits, la seva polivalència i els avenços tecnològics i científics que -poc a poc- van sorgint; explicar-los que disposem d’una Aplicació Mòbil [Donem Sang], etc.; ens fa estar orgullosos de la implicació i l’interès que fem germinar en cadascun d’ells.

Seguint en aquesta línia, ja tenim preparades diverses trobades amb l’alumnat de vàries Escoles d’arreu de Catalunya, per poder anar estenent aquesta llavoreta que -en molts municipis del país- comença a donar fruits.

** Esquema / Resum - PROJECTE “ANEM A L’ESCOLA”
** Àudio/Vídeo - Conte La Geganta de la Sang
** Breu explicació dels Objectius del Programa Anem a l'Escola

** Projecte de Servei Comunitari - Transferible DONACIÓ DE SANG (amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits) - Revisió del text i modificacions de l'arxiu, per part del Departament d'Ensenyament, amb la inclusió de Recursos i Activitats de la Federació Catalana de Donants de Sang.

** Les Gotes Viatgeres - Material adherit al Projecte de Servei Comunitari - Donació de Sang

** Acollir Projectes d'Aprenentatge i Servei en Entitats Socials (Guia) - Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

** Dibuixos en B&N per pintar: DESCARREGA'LS

  • Escola Alfarràs
  • Geganta de la Sang
  • Escola Tàrrega
  • imatge 5
  • imatge 4
  • imatge 2
  • imatge 3
  • imatge 6
  • imatge 7
Comparteix