ELS PROFESSIONALS DEL BANC DE SANG T'ANIMEN A DONAR AQUEST ESTIU!

ELS PROFESSIONALS DEL BANC DE SANG T'ANIMEN A DONAR AQUEST ESTIU!

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang, en nom de totes les Associacions de Donants de Sang de Catalunya, volem donar les gràcies i reconèixer la tasca que duen a terme les infermeres i metgesdel Banc de Sang i Teixits.

Són precisament ells, els equips mèdics d'arreu de Catalunya, qui protagonitzen la Campanya d'Estiu del BST per animar a tothom a #donarsang!

L'objectiu és aconseguir 35.000 donacions entre els mesos de juliol i agost.

Recordeu que a l'estiu les donacions de sang es redueixen un 25%!

La Campanya s'activa just després de l'onada de calor, que ha reduït 1/4 de les donacions previstes.

L'Ernest, la Laura i la Lorena, infermers i biòloga, són la imatge del cartell de la campanya d'estiu d'enguany.

Tant ells com l'equip del Laboratori d'Elaboració de Components Sanguinis, persones d'Atenció al Donant o part de l'equip de comunicació i promoció s'han convertit en la imatge d'uns divertits GIFs animats que serviran per agrair el gest dels donants, i fer-los somriure.

Els GIFs ja es poden buscar a InstagramTwitterFacebook i Whatsapp amb la cerca ‘donarsang’ i també es poden veure al canal de Giphy del Banc de Sang (https://giphy.com/donarsang)

A partir del 15 de juliol, tothom que doni sang a qualsevol dels hospitals amb banc de sang o a les unitats mòbils tindrà l’oportunitat de fer-se un GIF de la donació per a compartir amb els seus contactes via Whatsapp o xarxes socials.

A més, tots els donants de l’estiu també rebran un adhesiu amb la imatge de la campanya ‘Aquest estiu anima’t a donar sang’.

Inici de la campanya d’estiu a Tarragona, Lleida i Girona

La campanya d’estiu es presentarà a les quatre províncies catalanes, en col·lectes especials de donació de sang, plasma i activitats d’estiu.

A Barcelona, la campanya es presentarà aquest dilluns 8 de juliol a la tarda als jardins del Palau Robert de Barcelona.

A Tarragona, serà el proper 12 de juliol durant tot el dia a la Rambla de la ciutat.

A Lleida, la campanya es presentarà a Tàrrega dissabte 13 durant tot el dia a l’Escola Pública Maria Mercè Marçal i a Girona serà diumenge 14 en una campanya al Passeig Josep Mundet-Plaça Catalunya de Sant Antoni de Calonge.

Tots quatre esdeveniments comptaran amb sessions de DJ’s que animaran la donació.

També hi haurà una foodtruck on els donants, en exclusiva, podran recollir un gelat

Una altra activitat destacada serà el taller de GIFs on tothom podrà fer-se el seu propi GIF de la donació de sang per a compartir a les xarxes socials o a Whatsapp.

Un segon taller permetrà als participants planxar un transfer de la campanya a la seva roba o a qualsevol complement que vulguin.

Baixada de donacions

A l’estiu les donacions baixen al voltant d’un 30% respecte la resta de l’any. Fem vacances, les empreses i les universitats redueixen l’activitat i moltes persones canvien els hàbits i deixen de donar sang.

Enguany, a més, l’onada de calor que va començar la darrera setmana de juny ha fet minvar les donacions abans de l’habitual.

Per garantir que tots els malalts tindran la sang necessària per als tractaments, s’han programat 60 campanyes cada setmana. També estaran obertes les sales de donacions als hospitals de referència per assolir les 35.000 donacions necessàries.

Font: Banc de Sang i Teixits

  • ELS PROFESSIONALS DEL BANC DE SANG T'ANIMEN A DONAR AQUEST ESTIU! imatge 1
Comparteix