MÉS DE 700 PERSONES ASSISTIREN AL DIA MUNDIAL DEL DONANT DE SANG, CELEBRAT AL PALAU DE CONGRESSOS "LA LLOTJA" DE LLEIDA

El passat dimarts, dia 14 de juny, totes les Associacions de Donants de Sang de Catalunya ens reunírem a Lleida per tal de celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang.

En un marc incomparable, al costat del riu Segre i enfront de la Seu Vella, ens aplegàrem les 35 entitats que conformem la Federació Catalana de Donants de Sang; a les instal·lacions de La Llotja.

Les Associacions de Donants de Sang de les Comarques de Lleida foren les amfitriones de la festa, encarregant-se d'organitzar l'esdeveniment -amb el suport de la Federació i del Banc de Sang i Teixits-, i de les moltes entitats i organitzacions que també hi participaren.

L'acte, en la línia d'altres anys, comptà amb una primera part (Simposi d'Associacions) que es caracteritzà per una ponència del Dr. JuanMa Sánchez (responsable del BST a Lleida), diverses projeccions on esportistes d'elit de les terres de Lleida felicitaren als assistents pel seu altruisme, una ponència on s'aprofundí en "El Potencial de les Associacions de Donants de Sang" -de la mà de la Joana Nieto i l'Albert Torra (coordinadors de la @FCDSang a les comarques de Lleida)-, l'entrega de Diplomes als premiats del "Concurs Spot" (que organitzàrem des de la Federació) i la projecció del Conte de la Geganta de la Sang (amb la veu de la reconeguda actriu Mercè Sampietro).

Posteriorment, durant la segona part, donàrem pas a l'Homenatge als Donants de Sang i al reconeixement d'entitats i institucions que durant l'any promouen -d'una o altra manera- la donació de sang.

Fou una jornada molt emotiva, en la qual es palesà la unió i la companyonia entre Associacions, desgranant-se infinitat de moments pel record; tant pels assistents foranis com pels membres de les Associacions organitzadores.

El punt culminant de la jornada fou l'assistència del MH Sr. Carles Puigdemont, President de la Generalitat de Catalunya, que ens dedicà unes paraules de suport i d'encoratjament, tot comentant el quadre -portada- de la Revista [Donem Sang] i fent-ne una al·legoria al civisme i al foment dels valors humans. Per acabar, també de la mà de l'Hble. Sr. Toni Comín, Conseller de Salut, i del president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Sr. Marc Ibars, s'entregaren uns penjolls del reconegut artista Lorenzo Quinn; a totes i tots els Delegats de les Associacions de Donants de Sang que assistiren al Dia Mundial del Donant de Sang, en senyal de companyerisme i deferència, a iniciativa de les Associacions de Donants de Sang de les Comarques de Lleida.

També ens acompanyaren altres personalitats d'institucions destacades, com el paer en cap de Lleida, Sr. Àngel Ros, el president de la Diputació de Lleida, Sr. Joan Reñé, el vicepresident de Creu Roja a Catalunya, Sr. Josep Quitet, el delegat del Govern a Lleida, Sr. Ramon Farré, i el director gerent del Banc de Sang i Teixits, Sr. Enric Argelagués.

La clausura de la diada comptà amb la meravellosa unió dels grups musicals "Teràpia de Shock" i "Els Assossegats", que compactaren perfectament ambdós estils i ens delectaren amb diverses composicions en directe.

** Al següent enllaç podeu veure un reguitzell de: FOTOGRAFIES
https://www.flickr.com/photos/124957477@N03

Comparteix