PROJECTE ANEM A L'ESCOLA

PROJECTE ANEM A L'ESCOLA

Des dels més petits fins als més grans, tots els alumnes poden ser partícips de les explicacions que delegats i delegades de les Associacions de Donants de Sang duen a terme per les Escoles d’arreu de Catalunya.

La nostra tasca principal radica en informar al professorat de la necessitat d'una base -associativa-, en cada municipi i comarca, com la que formem les Associacions de Donants de Sang, per tal d'assolir una bona interrelació entre Entitats Locals, Ajuntaments, Banc de Sang i fonamentalment... ciutadania.

Aquest “petit” projecte de contacte directe ens permet que Alumnes i Professors descobreixin i s’interessin per tot allò que comporta una extracció de sang, suscitant-los infinitat de qüestions -eminentment de caire pràctic i vivencial-; que molt gustosament anem desgranant-los, sempre tenint en compte el nivell d’escolarització dels infants.

Durant les xerrades, en alguns casos utilitzem vídeos il·lustratius sobre la donació de sang, com també els Contes de la Federació (traduïts a diversos idiomes), entre d’altres materials i recursos.

Cada Associació, d’igual manera que la població del territori al qual pertany, té uns procediments i uns recursos didàctics diferents a l’hora de transmetre l’experiència de donar sang. Tot i així, tenint en compte la diversitat de tècniques i metodologies per acostar-se i arribar a l’alumnat, l’important és el contacte i l’experimentació, la descoberta i la sorpresa que els creem.

En aquest sentit, des de la @FCDSang agraïm enormement l'esforç que les Escoles realitzen habitualment, preparant-nos el terreny i endinsant als alumnes en el món associatiu de la donació, perquè gràcies al professorat atresorem una de les millors maneres de fer pedagogia i difusió de la necessitat de donar sang, entre els més petits.

És inqüestionable el poder i l’oportunitat que ens atorguen unes poques hores compartint experiències amb els infants. 

** Esquema / Resum - PROJECTE “ANEM A L’ESCOLA”
** Breu explicació dels Objectius del Programa Anem a l'Escola

** Projecte de Servei Comunitari - Transferible DONACIÓ DE SANG (amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits) - Revisió del text i modificacions de l'arxiu, per part del Departament d'Ensenyament, amb la inclusió de Recursos i Activitats de la Federació Catalana de Donants de Sang.

** Acollir Projectes d'Aprenentatge i Servei en Entitats Socials (Guia) - Taula del Tercer Sector Social de Catalunya

** Contes de la Federació Catalana de Donants de Sang

** Dibuixos en B&N per pintar: DESCARREGA'LS - I també la GOTA ROGETA

 

  • Escola Alfarràs
  • Geganta de la Sang
  • Escola Tàrrega
  • imatge 5
  • imatge 4
  • imatge 2
  • imatge 3
  • imatge 6
  • imatge 7
Comparteix