SUMA'T AL "REPTE D'OR"! - NECESSITEM DONANTS DE PLASMA!

SUMA'T AL "REPTE D'OR"! - NECESSITEM DONANTS DE PLASMA!

Coincidint amb la Setmana de les Immunodeficiències Primàries que se celebra del 22 al 29 d’abril, el Banc de Sang i Teixits posa en marxa el repte més solidari i altruista, el Repte Catalunya Plasma 2025. Una carrera de fons per poder triplicar les donacions de plasma i avançar cap a l’autosuficiència d’aquest component.

Ens cal aconseguir 50.000 donacions de plasma anuals per garantir els tractaments de milers de pacients perquè el nombre de malalties que es poden tractar amb aquest component és cada vegada més gran. A més, en la majoria casos, els malalts necessiten plasma tota la vida.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, l’òptim és que cada país pugui obtenir tota la sang i el plasma que necessita a través de les donacions altruistes.

Tot i que en el últims anys ha crescut la donació de plasma, el 2021 va ser un any excepcional, ja que la pandèmia i l’aturada que l’activitat quirúrgica va fer que la necessitat de sang baixés, i en contraposició, es van poder reforçar accions dirigides al plasma.

Sota l’eslògan Repte d’Or el Banc de Sang i Teixits vol donar visibilitat a aquesta necessitat d’augmentar les donacions de plasma. Per una banda, el concepte “repte” respon a l’objectiu que ens proposem com a país; i per l’altra, “or”, un metall noble que es compara amb el plasma, pel color i pel significat valuós. Les donacions de plasma són or per a les persones que les necessiten.

De donant a receptor

De donant a receptor és el concepte sobre el qual gira la campanya per impulsar les donacions de plasma.

El Fèlix va començar donant sang, i quan se li va oferir donar plasma, no ho va dubtar. Diu que li fan por les agulles, però aquest sentiment no el frena a l’hora d’anar a donar. Actualment, ja s’ha convertit en un superdonant de sang, plasma i plaquetes. Aquí pots llegir la seva història.

Cal triplicar les donacions de plasma per garantir el tractament de milers de pacients... Et necessitem!

 

* Font:  Banc de Sang i Teixits
Comparteix